Як обрати матрац для новонародженого?

Як обрати матрац для новонародженого?

12.09.2021

Як обрати оптимальну висоту матраца?

 

Переважно всі рекомендацій щодо підбору матраців торкаються його конструктивних особливостей, вибору наповнювача та периметра, а от параметру висоти зостається зовсім мало уваги. Спеціалісти «Хоуменст» впевнені, що це досить важливий фактор впливу на комфорт ліжка та ортопедичні властивості. Розглянемо, чим керуватися при виборі висоти і як визначити відповідну для себе висоту.

 

Параметри, що впливають на висоту матрацу

 

Висота сучасних матраців представлена в широкому діапазоні – від 2 до 55 см. А серед користувачів шириться помилкова думка, що чим вище, тим зручніше спати. Насправді це не зовсім так, адже висота даного виробу пов'язана з наступними особливостями:

  • Який наповнювач використовується;
  • Конструктивні особливості;
  • Тип і конструкція ліжка;
  • Вік, зріст та вага користувача.

Слід пам’ятати, що матрац повинен бути вищий за царгу ліжка мінімум на 5 см, а якщо матрац м'який, то краще на 10 см, щоб не травмуватися бортиками. Проте, коли мова йдеться про меблі типу трансформер або ліжка розкладного типу – матрац повинен бути не вищий за борти, бо інакше скласти меблі не вийде.

Ще важливо врахувати положення спального місця відносно підлоги. Найбільш зручними вважаються ті ліжка, при сидінні на яких кут згину в колінах складає 90°. Особливо на цей параметр слід звернув увага літнім людям та дітям.

Якщо Ви вибираєте матрац для двоспального ліжка, краще зупинитися на товщині с показником у 16-30 см. Дана рекомендація спровокована тим, що нижчі моделі погано розподіляють навантаження маси двох користувачів одразу і будуть менш комфортні у використанні. А ще тонкі матраци не прослужать довго, оскільки прошарки матеріалу-наповнювача деформуються доволі швидко.

 

Трохи про дитячий матрац

 

Особливо пильно слід віднестися до вибору матраца для дитини. Зазвичай дитячі моделі представлені в таких різновидах:

  1. Пружинні – 10-15 см;
  2. Моделі без пружин – 5-10 см.

Чим менше вік дитини, тим нижчим і жорсткішим має бути матрац – це потрібно пам’ятати. Для новонароджених фахівці рекомендують придбавати одношарові низькі матрацики з кокосової койры. Для діток у віці з 2-3 років можна використати комбіновані варіанти – латекс і кокос буде кращим вибором. З 4 років до підліткового віку краще спати на об'ємних матрацах пружинної або безпружинної конструкції з помірною жорсткістю, а поради щодо вибору ті ж самі, що й для дорослих.

Не варто забувати, що такий предмет як матрац при виборі потребує індивідуального підходу.